joi, 26 iulie 2018

Groază și mister! S-a transformat ziua în noapte și nimeni nu are explicații pentru fenomen


Nu există explicații oficiale privind întunericul care a înconjurat Yakutia, cea mai friguroasă regiune a Rusiei


Publicația The Siberian Times informează despre fenomenul straniu care s-a petrecut în cea mai rece regiune a Rusiei, Yakutia.  Începând cu teoriile conspirație despre un OZN, continuând cu testarea de arme noi rusești, a exploziei unui meteorit sau a poluării cauzate de incendii, niciuna dintre teorii nu pare să clarifice fenomenul.

Ziua s-a transformat brusc în noapte în jurul prânzului, iar pentru aproape trei ore localnicii au avut nevoie de lanterne pentru a vedea pe unde merg. Zona afectată de bizarul evniment se pare că este mult mai extinsă decât s-a raportat prima dată când s-a spus că a acoperit districtele Eveno-Bytantaisky și Zhigansky, din regiunea cea mai friguroasă a Rusiei - Yakutia. Acum rapoartele spun că soarele nu a mai fost vizibil nici în Verkhoyansky. Teritoriul afectat de întunericul misterios este mai mare decât Italia.
Lucrătura diavolului - explicația găsită de unii localnici - Foto: The Siberian Times
Există diferite versiuni, martori oculari spunând că întunericul avea o nuanță "gălbuie" sau era asociat cu cel provocat de un nor uriaș de praf. Unii au dat vina pe lucrarea diavolului, dar principala ipoteză a fost inițial că fenomenul a fost produs de fumul de la incendiile de pădure din alte districte.

Totuși, unele surse oficiale și-au exprimat îndoiala asupra acestei teorii fără a da și o explicație la ce a cauzat ciudatul fenomen. Pe acest fond de confuzie, localnicii au schimbat tot felul de teorii pe WhatsApp și alte rețele  sociale. Unii au spus că o eclipsă ar fi provocat întunericul, dar astronomii au confirmat faptul că nu a existat nici una. Un rezident din zona Eveno-Bytantaisky a spus: "Au circulat mesaje în eter după ce o lumină asemănătoare unui fulger a fost înregistrată de sateliții din SUA, urmată de o creșterea nivelului radioactiv și a unei activități neobișnuite a armatei. Nu ni se va spune niciodată dacă acest lucru este adevărat sau fals." O altă persoană a spus că : "Acest lucru poate fi explicat doar prin apariția unui OZN uriaș".
Oamenii au fost nevoiți să aprindă becurile în case - Foto: The Siberian Times
Konstantin Starostin, șeful administrație locale a spus: "Când Soarele a dispărut, oamenii au început să ne cheme în ajutor. Mulți s-au speriat, în special oamenii în vârstă. Oamenii care locuiesc aici de mulți ani au spus că nu au văzut niciodată așa ceva. Întunericul era înfricoșător. Nu a venit imediat, dar s-a transformat treptat în beznă. Soarele a dispărut vineri, 20 iulie, între orele 11:30 și 14:00".
Teritoriul estimat că a fost cuprins de fenomen 1.200.000 hectare - Foto: The Siberian Times
Mulți martori oculari au confirmat faptul că nu era praf. Nu a existat nici o scădere bruscă a temperaturii aerului, așa cum se întâmplă de obicei. Dar în noaptea aceea, aerul a scăzut la minus 4 grade Celsius. Oamenii nu mai știu ce să creadă. În lipsa experților care să clarifice lucrurile au început să circule zvonurile. Unii spun că tot fenomenul ar fi legat de anumite teste militare. Primarul orașului Verhoyansk, Evgheni Potapov, a spus că "soarele nu a dispărut, dar s-a întâmplat ceva ciudat în acea zi". Cu toate acestea, nu a existat nici o clarificare din partea oficialilor, fie ei meteorologi, militari sau alți responsabili guvernamentali.


Misterul persistă și groaza încă îi mai stăpânește pe locuitorii regiunii care încă mai așteaptă explicații plauzibile din partea autorităților.

Niciun comentariu: