luni, 23 iulie 2018

Oribil! Trei bărbați au fost arestați după un atac cu acid asupra unui băiețel de 3 ani

Poliția caută dovezi după atacul cu acid al unui băiețel de 3 ani în Worcester - Foto: The Telegraph

Locuitorii Londrei sunt tot mai des victimele atacurilor cu acid venite din partea unor scelerați. Fenomenul a devenit atât de frecvent încât autoritățile fac din combaterea acestui flagel o prioritate.




Suspecții în cazul atacului cu acid din Worcester
Publicația The Telegraph informează că trei bărbați au fost arestați la Londra sub suspiciunea  că au comis un grav atac cu acid asupra unui băiețel de trei ani în Worcester. Copilul, care a fost ținta unui "atac deliberat" la un magazin de chilipiruri sâmbătă, a suferit leziuni ale feței și brațului în incident. După ce un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost arestat duminică, poliția a lansat imagini surprinse pe camerele de supravegherea cu trei bărbați care sunt și ei suspecți în atacul cu acid. Ulterior, trei bărbați, în vârstă de 22, 25 și 26 de ani au fost arestați, a declarat luni poliția din West Mercia.

Detectivul inspector Tony Garner a declarat: "Am dori să mulțumim tuturor celor care au răspuns apelurilor noastre în weekend și ne-au contactat cu informații, toate acestea ajuntându-ne să să construim o imagine mai bună a acestui incident. Îi îndemnăm pe toți cei care dețin informații cu privire la incident să ne contacteze".

Declarațiile poliției


Bărbatul de 39 de ani din Wolverhampton, care a fost arestat duminică, a rămas în arestul poliției. Într-o declarație de presă, Superintendentul Șef Mark Travis, din cadrul Poliției West Mercia, a spus: "În prezent, tratăm acest lucru ca un atac deliberat asupra unui băiat de trei ani. Incidentul a șocat pe bună dreptate comunitatea locală, motivul atacului fiind neclar, iar ofițerii depun eforturi pentru a stabili exact ceea ce s-a întâmplat și ce substanță s-a folosit în atac". El a mai declarat că implicațiile pe termen lung ale rănilor suferite de băiețel sunt "incerte".

Polițiștii caută acum în zona incidentului recipientul cu acid folosit în atac. Reprezentantul în Parlament al districtului Worcester, Robin Walker a spus: "Șocul va fi universal. Oricine ar comite un astfel de atac asupra unui copil mic  face un lucru îngrozitor".

Martorii oculari prezenț la cumpărături au descris evenimentul așa cum l-au perceput ei. O tânără în vârstă de 22 de ani pe nume Rachel Bryant a spus: "Au fost mulți polițiști și ambulanțe. Am văzut o femeie care plângea și care era consolată de poliție, dar nu știam despre ce era vorba. Când am auzit despre băiatul care a fost atacat cu acid nu mi-a venit să cred și am presupus că femeia pe care am văzut-o ar putea fi mama lui. M-am simțit groaznic".

Poliția investighează în continuare cazul și speră să-i aducă în fața justiției cât mai repede pe cei vinovați.

Niciun comentariu: