vineri, 27 iulie 2018

VIDEO: Putin nu i-a iertat! Absolvenții școlii de spionaj rusești promoția 2016 au fost trimiși în Siberia

Au violat principiile misiunii de agent secret și au fost trimiși în Siberia - Foto: The Siberian Times

Aceștia au demascat din prostie flota auto a serviciului secret, 50 de mașini Mercedes Gelandewagens, care au defilat în cortegiu pe străzile Moscovei


Un video postat pe youtube arată momentul când grup de tineri absolvenți ai școlii de spionaj rusești, defilau într-un cortegiu de mașini Mercedes Gelandewagens pe străzile din Moscova, deconspirându-și identitatea care conform regulilor spionajului este secretă. Cavalcada de agenți 007 promoția 2016 a școlilor de spionaj din care a făcut parte și Vladimir Putin, au făcut-o de oaie. Deși sunt instruiți să stea cât mai discret în umbră, aceasta fiind una din condițiile de bază ale misiunii lor, ei au încălcat cea mai elementară regulă a spionajului.
Spionii veterani din Rusia, au reacționat cu groază după spectacolul de forță făcut de către proaspeții absolvenți ai secției de informații externe, a academiei de spionaj a FSB. FSB-ul a fost o dată condus de Putin, care a fost de asemenea și agent KGB în Germania în timpul Razboiului Rece. Veteraniii serviciilor secrete ruse sunt șocați de faptul că agenții începători și-au arătat fețele, iar acum secvențele video cu aceștia au fost distribuite pe internet. 

Absolvenții școlii de agenți secreți din Moscova promoția 2016 - Foto: The Siberian Times
Un general-maior în retragere, Alexandru Mihailov, a declarat postului de televiziune REN-TV că absolvenții și-au trădat patria. Acesta era furios că fotografiile și numele viitorilor agenți au fost făcute publice pe internet și a dat vina pe recruți pentru lipsa lor de discreție condamnând nebunia făcută. "Este o trădare", a tunat acesta. O trădare completă a misiunii lor, deoarece nimeni nu știe unde vor servi acești spioni. "Cum poți posta fotografii online ale celor care sunt deja repartizați în FSB?” s-a întrebat retoric acesta. În opinia veteranului spion rus, jumătate dintre aceștia ar trebui să fie concediați, iar cealaltă jumătate ar trebui să înceapă serviciul cu o sancțiune usturătoare.
Imagini din timpul paradei
Viitorii agenți secreți ai Moscovei au facut-o de oaie

Un membru al fan clubului Geländewagen a confirmat faptul că era un cortegiu format din absolvenții de la Academia de spionaj de la Moscova. "Petrecerea a fost atât de mare încât nu a putut trece neobservată", a explicat el. Dar dacă fețele lor ar fi fost blurate înainte de a fi postate pe YouTube, probabil că nu ar fi fost o problemă atât de mare. Unui absolvent obișnuit nu-i este interzis acest lucru, dar pentru un spion se schimbă datele problemei.
Deși Putin a refuzat sa comenteze scandalul și a cerut oficialilor de la Kremlin să paseze rezolvarea acestei probleme șefilor de la academia de spioni a FSB, se pare că din umbră acesta a decis viitorul acestei promoții de agenți secreți. O sursă a declarat publicației The Siberian Times că: "A fost important pentru conducerea FSB să-i învețe pe absolvenți o lecție pentru un astfel de comportament provocator". Cu toate acestea, în ciuda "comportamentului indecent și demonstrativ" și a "furiei" pe care au provocat-o, Putin a decis "să nu le retragă șansa de a servi în FSB". Ei au fost trimiși în Îndepărtatul Orient al Rusiei, singura cale de întoarcere la Moscova fiind permisă doar acelor absolvenți care vor "demonstra abilități profesionale excepționale".

O declarație din partea FSB a scos în evidență faptul că incidentul a denaturat codul de etică și a demonstrat un comportament inacceptabil. Din această cauză Conducerea Academiei i-a supus unor acțiuni disciplinare și pe oficiali din cadrul instituției. Unii dintre directori au fost retrogradați pe poziții inferioare iar altora li s-a cerut demisia. 

Niciun comentariu: