miercuri, 25 iulie 2018

VIDEO: Rusia prezintă noua torpilă nucleară "apocaliptică" pe care SUA nu o poate opri

Submarinul lui Putin Foto: MS News - © Provided by Business Insider Inc 

În caz de război aceasta este nedetectabilă și nu poate fi contracarată de sistemele de apărare ale SUA


Portalul de știri MS News informează la doar câteva zile după ce președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu președintele Donald Trump, că Ministerul Rus al Apărării a lansat un videoclip cu una dintre cele mai inumane și înfricoșătoare arme nucleare create vreodată, construită pentru a evita sistemele defensive ale Statelor Unite ale Americii.

Arma, o torpilă de mare viteză, nu este la fel ca și alte arme nucleare. Deși există riscul radioactivității de fiecare dată când un atom este divizat, armele nucleare folosite de obicei în detonările atomice formează doar căldură și presiune, iar radioactivitatea persistentă apare doar ca un efect secundar periculos.

Dar noua torpilă rusească folosește deșeuri radioactive pentru a descuraja, speria și pedepsi potențialii dușmani timp de decenii. "Armele nucleare pot genera cantități semnificative de emisii radioactive când sunt detonate în apropierea sau sub nivelul solului", a declarat pentru Business Insider Stephen Schwartz, autorul cărții "Auditul atomic: Costurile și consecințele armelor nucleare ale SUA începând cu anul 1940". Aceste tipuri de explozii nucleare "absorb murdăria sau apa, contaminând-o cu resturile de pe bombă și apoi le expulzează în atmosferă", lăsând reziduuri radioactive mortale, care sunt împrăștiate pe mii de kilometri pătrați, a spus Schwartz. Mai mult, se zvonește că bomba are nucleul său acoperit cu un  metal care ar face ca radioactivitatea să se mențină peste o jumătate de secol. 

"Este o armă dementă” a declarat Hans Kristensen, directorul Proiectului de informare nucleară al Federației Oamenilor de Știință din America. Rusia nu a precizat cât de mare este focosul nuclear, însă Kristensen a spus că rapoartele indică faptul că poate fi vorba de "orice, de la un randament obișnuit până la 100 de megatone echivalent TNT", făcând-o probabil  una dintre cele mai mari bombe construite vreodată.

Într-o animație video, Rusia a prezentat o misiune simplă pentru torpilă: "Intrarea și aruncarea în aer a unui port cu scopul de a contamina și distruge o zonă de coastă cu radiații și a o face de nelocuit" lucru care este o "încălcare flagrantă a legilor internaționale de război, care obligă statele să evite daunele colaterale ", a spus Kristensen.

Ce se arată în videoclip



Rusia a prezentat primele imagini ale armei în anul 2015, când a lansat videoclipul torpilei numită "Poseidon", împreună cu alte câteva actualizări privind noul program de arme al Rusiei. Putin a prezentat toate aceste arme într-un discurs ținut în data de 1 martie intitulat ”Starea națiuni”, în care a spus că acestea au fost proiectate să învingă toate apărările existente ale Statelor Unite.



În videoclipul torpilei Poseidon postat recent se arată cum aceasta este suspendată într-o fabrică fiind testată de inginerii care stau în picioare. Apoi videoclipul prezintă o simulare generată de calculator, cu două torpile lansate, una distrugând un portavion cu navele sale de escortă și apărare, iar alta un port de pe coasta Statelor Unite. Dincolo de propagandă, mesajul este clar, în prezent SUA nu are o modalitate de a se apăra împotriva torpilelor care se mișcă rapid, cum este Poseidon.

Rămâne o întrebare obsesivă, este o amenințare reală sau este jocul de descurajare nucleară practicat de marile puteri timp de decenii în timpul Războiului Rece.

Niciun comentariu: